Kas maamaksust vabastamine käib tänavu avalduseta?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastavalt uuel aastal kehtima hakkavale maamaksust vabastamise korrale arvestatakse kodualuse maa maksuvabastus automaatselt. Kas see tähendab, et maamaksust vabastamiseks pole enam tarvis avaldust teha?

Vastab Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven:

Uuest aastast peab omavalitsus kontrollima, kellele krunt kuulub. Maksuvabastus antakse tõepoolest krundi omanikule automaatselt ning eraldi avaldust pole selleks vaja teha.

Maamaksuvabastus kehtib kuni 1500 ruutmeetri suuruste kruntide kohta. Kelle kodualune maa on suurem, sellele arvestatakse maamaksu 1500 ruutmeetrist üle jääva ala kohta.

Maksusoodustuse saamiseks on tähtis, et inimene kontrolliksid enne aastalõppu üle, kuhu ta on sisse kirjutatud. Tartus on tulnud ette olukordi, kus inimene on pahane, et ta pole saanud kodualuse maa maksusoodustust, hiljem on aga selgunud, et tema elukoht on registreeritud hoopis teises omavalitsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles