Sel nädalavahetusel võtsid Tartus mõõtu ka judokad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimunud 14. Kaimu Keeraku nimeline laste judopäev tõi Taaralinna kokku 809 võistlejat vanuses 8-16. Peale eestlaste olid võistlustules veel Soome, Läti, Leedu, Venemaa ja Valgevene esindajad.

Tartu Do klubist võitsid C-vanuseklassis hõbemedalid Henry Noorsalu (kuni 30 kg) ja Iljas Abubakarov (kuni 50 kg). B-klassi kuni 34 kg poiste seas läks hõbe Kristjan Kännale ning kuni 36 kg tüdrukute hõbe Emma-Lotte Viirnurmile.

A-klassi poiste kuni 81 kg kategoorias olid kõigi lootused noortekoondise kandidaadi Mattias Kuusiku peal ning keegi ei pidanud pettuma. Eelringides võitis Kuusik kindlalt kaks leedukat. Poolfinaalis oli vastaseks Tallinnast pärit Martin Astudnev, kelle võitmiseks kulus pool matšiaega. Finaalis kohtus Kuusik jällegi Tallinnast pärit German Duraniga. Kohtumine oli väga tasavägine, kuid lõpuks sai Tallinna poisile saatuslikuks Mattiase hea vastupidavus ning aktiivsus. Kohtunike otsusega anti kuldmedal Kuusikule.

Zen klubile tõi kulla B-klassis kuni 36 kg tüdrukute seas Ines Kütt ja hõbeda B kuni 52kg tüdrukute seas Merlyn Tähe.

Mitu võistlust korraga

Pühapäeval leidsid korraga aset kaks võistlust – 20. Kaimu Keeraku memoriaal täiskasvanutele ja 38. Tartu lahtised meistrivõistlused ning Eesti meistrivõistlused absoluutkaalus. Keeraku memoriaali võitjad krooniti ühtlasi ka Tartu linna meistriteks. Võistlejaid oli kuue riigi peale kokku 88.

Kehakaalus kuni 66 kg teenis läbi raskete võitluste välja kulla Do klubi judoka Tevol Tamm. Loosi tahtel olid kõik tema vastased soomlased. Finaalis kohtus Tamm soome koondislase Juho Reinvalliga. Matš oli vägagi tasavägine, mõlemad mehed olid aktiivsed ning püüdsid leida oma võimalust kullale. Tamm suutis tabada Reinvalli eksimuse ning tasuks oligi esikoht.

Kehakaalus kuni 81 kg tuli Do’le kaksikvõit. Finaalis kohtusid laupäevase kulla omanik Mattias Kuusik ning Rivo Jurs. Kohtumine oli üsna ettevaatlik, kuna mõlemad tunnevad hästi üksteise maadlust ja riske väga ei võetud. Kohtumise võitis vanem ja kogenum Jurs.

Meeste raskekaalus oli seekord vaid kaks võistlejat ning klubikaaslase Kristjan Pütsepa ees läks esikoht Martin Padarile.

Naiste kehakaalus kuni 63kg saavutas esikoha Julia Bezko.

Päeva viimaseks kohtumiseks jäeti meeste kehakaalu kuni 73 kg finaal, mis oli ühtlasi ka Kaimu Keeraku võistluskaaluks. Finaalis said omavahel kokku Tamperest pärit Soome koondislane Eetu Laamanen ning Valgevenest päris Aliaksei Sviryd. Mõlemad mehed näitasid teravat ja aktiivset maadlust, kuid sel korral osutus paremaks Laamanen, kes heitis valgevenelase ilusa ipponiga matile. Laamanenile kaela kuldmedal. Eestlastel selles kehakaalus poodiumile tõusta ei õnnestunud.

Eesti absoluutkaalu meistritiitli võitsid meeste seas Martin Padar ning naiste seas Julia Bezko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles