Rock loodab kolmandas euromängus Eesti mängijate esiletõusu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kohtuvad EuroChallenge sarjas TÜ/Rock ja JDA Dijon (pildil JDA Dijon mängijad saabuvad täna treeningule ülikooli spordihalli).
Homme kohtuvad EuroChallenge sarjas TÜ/Rock ja JDA Dijon (pildil JDA Dijon mängijad saabuvad täna treeningule ülikooli spordihalli). Foto: Margus Ansu / Postimees

Siiani kaks nappi kaotust saanud TÜ/Rock peab homme õhtul kodusaalis oma EuroChallenge’i sarja kolmanda kohtumise. Alagrupist edasipääsu võimaluse hoidmiseks tuleb alistada tugev Prantsusmaa võistkond JDA Dijon Basket.

Rocki abitreeneri Toomas Kandimaa sõnul harrastab Prantsusmaa meeskond mängustiili, mida neil mängida lastakse.

«Kui sa jõuad kaitsesse tagasi, siis nad proovivad harutada selle oma kombinatsioonidega lahti. Kui aga nendega jooksma hakkad, jäädki jooksma,» ütles Kandimaa ja lisas, et viimast püütakse kindlasti vältida.

«Pigem tahame, et nad mängiksid positsioonimängu,» lausus Rocki abitreener ja nentis, et võrreldes Ukraina ja Rumeenia võistkonnaga suruvad prantslased mängu palju rohkem korvi alla. «Vähemalt videotest on näha, et meie suurtel meestel tuleb raske tööpäev.»

Põhitegijad ameeriklased

150 000 elanikuga Dijoni linna meeskonna kodulehe andmetel on tänavuseks hooajaks palgatud neli ameeriklast ning ka nende viimane täiendus – 197
sentimeetri pikkune Zacherie Moss – kogub punkte just korvialusest tsoonist.

Eurosarja statistika järgi on võistkonna parim korvikütt ameeriklane Andre Harris, kes on visanud keskmiselt 22 punkti mängus. Kandimaa sõnul aga vastastel kindlat liidrit pole. «Ühte kindlat meest välja tuua ei saa. Kolm-neli meest võivad kõik ehitada. Olen vaadanud ka nende Prantsuse liiga mänge ja kellelegi liialt palju keskenduda ei saa,» selgitas Kandimaa.

Abitreeneri sõnul on esimese kahe kaotuse põhjus peitunud mängu lõppfaasis, kui meestel on tulnud ette keskendumisvigu. «Me räägime kogu aeg, et keskenduda tuleb kõik nelikümmend minutit, aga mõlemas mängus on viimastel minutitel keskendumine ära kadunud,» ütles Kandimaa.

Täna õhtul ülikooli spordihoonesse treeningule saabunud Dijoni meeskonna peatreener Jean-Louis Borg pidas Rocki võrdväärseks vastaseks. «Nii nagu meie, on ka Rock kaotanud mängud vaid paari punktiga ja me loodame, et nüüd võidame meie,» sõnas teel bussist spordihalli Borg.

Tartu tugevuseks pidas Borg kaitsemängu, oma meeskonna eelisteks nimetas aga kogenud mängijaid.

Lootus Eesti mängijatel

Tänases kohtumises loodab Kandimaa, et tõuseks esile keegi Eesti mängijatest. «Loodame, et keegi oma meestest teeb nüüd hea mängu. Esimeses vedas
Justin Ingram ja teises päästis Egidijus Dimša palju, nüüd võiks keegi omadest esile kerkida,» lausus Kandimaa ning nimetas Rain Veidemani, Silver Leppikut, Kristo Saaget ja Tanel Kurbast.

«Rainilt ootaks kindlasti, sest ta on juba paremas vormis. Silver ja Saage võiksid samuti heas mõttes üllatada. Ka Kurbas pole eurosarjas oma kohta välja mänginud, aga seda me talt ju ootame,» sõnas Kandimaa.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles