ERMi direktoriks kandideerib ka Jana Reidla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Reidla.
Jana Reidla. Foto: Erakogu

Eesti Rahva Muuseumi direktoriks kandideerib lisaks varem avaldatutele ka ajaloolane ja etnograaf Jana Reidla, kes on mitmete raamatute autor ja kaasautor ning kes on juhtinud Eesti Panga muuseumi uuendamist. ERMis töötas ta aastatel 1992-2004, neist viimased kuus aastat näitusemaja juhatajana.

«Eesti Rahva Muuseum läheb mulle väga korda,» ütles Jana Reidla. «See uus ja suur maja tuleb tööle panna. Maja projektiga on suur töö tehtud ja ka ekspositsiooniprojekt on valmis. Muuseumil on head arengukavad ja muuseumihariduslik töö käib, aga praegu palju kitsamates tingimustes. Suur sisu on paljuski varjatud.»

Üks kandidaat taandas end täna. «Täna hommikul kui Postimehe vahendusel tutvusin teiste kandidaatidega, siis tõdesin, et kõik nad on suurepärased ja head, eriti tõstaksin nende seast esile Piret Õunapuud ja Tõnis Lukast, keda isiklikult tean ja tunnen, tean nende võimeid, nad on väärilised juhtima seda olulist kultuuriasutust. Ma ei pea vajalikuks nii tugevate kandidaatidega konkureerimist,» ütles see anonüümsust hoida soovinud mees Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles