Reporter.ee: abivalmis mees aitas politseinikel purjus ülbitseja kinni pidada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Jakobsoni kiirus ja leidlikkus aitas politseil noore huligaani ruttu kinni pidada.
Margo Jakobsoni kiirus ja leidlikkus aitas politseil noore huligaani ruttu kinni pidada. Foto: Reporter.ee

Politseinikel on Tartus tihtipeale abiks linnakodanikud, kes pätti püüda aitavad. Tartlase Margo Jakobsoni kiirus ja leidlikkus aitas politseil noore huligaani ruttu kinni pidada.


Politsei teatel algas kõik väga lihtlabasest juhtumist - noortekamp näitas politseinikele keskmist sõrme, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Sõitsime paarimehega mööda Riia mäge alla ja nägime, kuidas viiepealine punt röökis meile midagi ja näitas keskmist sõrme,» kirjeldas juhtumit konstaabel Argo Arukase. «Otsustasime neid kontrollida.»

Politseinike lähenemine võttis aga bravuuritsejatelt julguse ja nad pistsid jooksu. Korrakaitsjad otsustasid ühte neist isiku kindlaks tegemise eesmärgil jälitama hakata.

Margo Jakobson nägi, et politsei ajab üht inimest taga ning keeras oma auto huligaanile ette. Bravuuritsejal õnnestus siiski auto tagant läbi joosta. Pärast teist samasugust luhtunud katset otsustas abivalmis linnakodanik tagaaetavale järele joosta.

«Jooksin talle järele üle aedade ja sain ta mingis aias kätte,» rääkis Jakobson. «Helistasin siis numbril 110 ja teatasin, et sain kätte selle poisi, kes patrulli eest ära jooksis.»

Seda, et politsei eest jooksis ära vaid purjus 16-aastane bravuuritseja, Margo ei teadnud. Huligaan, kes lubas lausa kristlaseks hakata, toimetati vanemate juurde.

«Sel hetkel hirmu ei tundnud, aga hiljem kodus mõtlesin küll asja üle,» tunnistas Margo. «Kõige hullem, et süstalt kätte ei saaks. Siis oleks mingi mõttetu tagaajamise pärast endal elu sealsamuses.»

Konstaabel Arukase tunnistas, et uisapäisa ei tasu politseid abistada. «Aga antud juhul ma näitasin talle käega ka, et pane järgi talle,» ütles Arukase. «Meie poolt talle suured tänud.»

Margo on ka varem politseinikele abiks olnud, tabades mõni aasta tagasi tema enda autost tööriistu varastanud mehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles