Vanemuise uueks juhiks valiti Toomas Peterson

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Vanemuise uueks juhiks valitud Toomas Peterson.
Täna Vanemuise uueks juhiks valitud Toomas Peterson. Foto: Sille Annuk

Äsja lõppenud Vanemuise nõukogu istung valis teatrile uueks juhiks senise finantsjuhi Toomas Petersoni. Teatrijuhi kohale oli kaks kandidaati, teatas reporter Raimu Hanson.

Peterson vahetab Vanemuise juhi kohal välja senise juhi Paavo Nõgene, kellest saab uue aasta alguses kultuuriministeeriumi kantsler.

Tartus sündinud Toomas Peterson on Vanemuises tööl 2003. aastast. Ta on lõpetanud Tartu lastemuusikakooli klarneti ja saksofoni alal ning Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Põhitöö kõrval on ta muu hulgas laulu- ja pillimänguseltsi Con Vivo, Eesti Puhkpillimuusika Ühingu ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse liige ning sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu liige.

Muusikuna tegutseb ta ansamblites Big Band Tartu, Salvador Sax Kvartett ja Tartu Saksikoor.

Teatri senine juht Paavo Nõgene ütles tänasel nõukogu koosolekul, et Toomas Peterson on Vanemuise teatri finantsjuhina töötanud üheksa aastat ning olnud teatri juhtimisotsuste tegemise juures ka loomenõukogu liikmena. «Tema kasuks räägib seega pikaajaline kogemus ja hea ülevaade mitmežanrilise teatri toimimisest.»

Kuna Peterson on tegev ka muusikuna, loob see head eeldused edukaks koostööks Vanemuise teatri muusika-, draama- ja balletijuhiga ning loominguliste kollektiividega, lisas Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles