Linn tõstab oma eluruumide üüri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus tõstab 1. jaanuarist linna omandis olevate eluruumide üüri, mis on püsinud muutumatuna alates 2009. aastast.

Linnavalitsuse teatel saab keskküttega eluruumide üürisummaks 1,41 eurot ja ahiküttega eluruumide üüriks 0,98 eurot ühe ruutmeetri eest kuus. Senised üürimäärad kehtisid 1. juulist 2009. Praegu tuleb keskküttega eluruumide eest maksta 1,28 ja ahiküttega eluruumide eest 0,89 eurot ruutmeetri kohta kuus.

Linnale kuuluvate korterite üürnikud ei tasu korteriühistule remondimakseid, need maksab linn kui eluruumi omanik.

Üüri tõstmine on linnavalitsuse kinnitusel tingitud sellest, et 31. detsembrist lõppeb haldusleping Tartu Elamuhalduse ASiga. Eluruumide haldusteenust hakkab pakkuma linnavarade osakond. Seetõttu lõpeb eraldi haldustasu arvestamine ning õigusselguse huvides kaetakse haldustasu edaspidi üüri arvelt. See tingibki kümneprotsendilise hinnatõusu.

Kokkuvõttes aga üürnike maksekoormus ei suurene, pigem isegi väheneb, selgitab linna teade. Üüri suurus linnale kuuluvates eluruumides jääb endiselt väiksemaks keskmisest turuüürist. Lisaks on üürnikel on võimalus taotleda toimetulekutoetust tegelike üürikulude katteks 5,50 eurot ruutmeetri kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles