Peatreener Gert Kullamäe: peame mängima selle hooaja ühe oma parima mängu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu viimastes mängudes ikka, sõltub ka eurosarjas Rocki mäng paljuski Justin Ingrami tegutsemisest (pildil mängus Kalev/Cramoga).
Nii nagu viimastes mängudes ikka, sõltub ka eurosarjas Rocki mäng paljuski Justin Ingrami tegutsemisest (pildil mängus Kalev/Cramoga). Foto: Margus Ansu / Postimees

Rocki korvpallimeeskond lendas täna hommikul Riiast lennukiga Ukrainasse, kus peetakse homme õhtul esimene EuroChallenge’i mäng Juznõi Himikuga. Tartu Postimees küsitles meeskonna peatreenerit Gert Kullamäed vahetult enne ärasõitu. 

Kui palju Ukraina meeskonnast teate?

Meil on ära vaadatud kahe mängu video ja pilt vastasest on olemas. Kindlasti tuleb väga raske mäng. See on fakt. Neil on väga head välismaalased. Kõik viis on väga hea klassiga mehed ja neil on ju ka n-ö Jugoslaavia treener. Mängivad väga meeskondlikult, aga samas ka individuaalselt, just need välismaalased. Taga ongi kaks mustanahalist, kes mängivad distsiplineeritult, aga samas ka individuaalselt väga kõrgel tasemel. Ega nad muidu oleks praegu ka esikohal (Ukraina superliigas – toim). Nad on kõiki võitnud – Donetskit, Azovmachi. Võib öelda, et väga kõrge klassiga meeskond.

Millist mängustiili nad harrastavad?

Nad mängivad väga distsiplineeritult, aga samas, nii nagu tänapäeva korvpall on – kui liikumised ei tööta, siis langeb asi individuaalsele tasemele ja selleks on neil olemas mehed nii eesrivis kui tagaliinis. Hästi balansis meeskond. Kohalikud Ukraina mehed on rohkem rollitäitjad, aga ka nendele tekib võimalusi just seetõttu, et välismängijad on individuaalselt nii head. Eks me saime hea õppetunni Juventuse mängust, kui olime hädas nende tagameestega, kes olid väga aktiivsed ja resultatiivsed. Nüüd astuvad veel kõvemad tagamehed meile vastu, aga püüame hakkama saada.

Millise taktikaga Rock mängule läheb?

Midagi spetsiaalset me välja pole mõelnud. Me ei ole Madridi Real, kellel on kohutav arsenal tagataskus. Peame lähtuma oma asjadest ja tugevustest. Eelkõige lähtuma ikkagi oma mängust ja sellest, millega oleme viimased kaks kuud tegelenud. Eriti, mis puudutab kaitsemängu. Kindlasti tuleb neid vigu vältida, mida Juventuse mängus tegime. Kui nendest hoidume, siis võib tekkida ka meil variant.

Nii et kaitsemäng võiks saada otsustavaks ka Ukrainas?

Absoluutselt. Mängida välismängu Juznõiga ja keskenduda ainult rünnakule, siis oleksime juba eos kaotanud. Nii ei saa. Me peame lähtuma kaitsest. Eelkõige individuaalsest kaitsest, aga ka meeskondlikust.

Milline on Tartu meeskonna seis?

Läheme üheteistkümnekesi. Rain Veideman jääb maha. Need mehed, kes on praegu seda vankrit vedanud veavad ka Juznõis.

Kuidas on Marek Doronini ja Joosep Toome jalad?

Joosep tegi viimati ju väga kõva mängu ja ma tahaks loota, et tema jõud ei rauge. Marekiga on nagu on. Eks iga mäng on uus ja vaatame, kuidas ta kohaneb ja kuidas jalad vastu peavad.

Kas kaotusest Juventusele võiks äkki pigem kasu olla – tõi maa peale tagasi ja näitas, et kui sada protsenti ei pinguta, siis võidud ka ei tule?

Meie individuaalne kaitse Juventuse vastu oli katastroofiline. Eriti tagameeste puhul. Aga me oleme oma vead koosolekutel üle vaadanud ja asjad sirgeks rääkinud. Ma tahaksin loota, et selliseid asju enam ei juhtu. Mis puutub «heasse» kaotusesse, siis sellega ma nõus ei ole. Ükski kaotus ei saa olla õpetlik. Sporti tehakse võidu pärast. Ma ütlesin seda ka peale mängu, et ma oleks tahtnud väga minna võidumänguga Juznõisse, aga nüüd läheme kaotusmänguga. Aga ma loodan, et väga õpetliku kaotusega. Viimases mängus oli meil kaitsemängus ikka nii palju lihtsaid eksimusi. Tahaks loota, et teisipäeval suudame neist hoiduda. Vastasel juhul läheb väga-väga raskeks.

Millised võiks olla Rocki võimalused?

Selge on see, et esimene mäng on väga tähtis. See, kuidas me selle mängu mängime ja mismoodi tegutseme, mõjutab edaspidist. Väga raske saab olema, aga ma arvan, et meilgi on oma võimalus. Me peame mängima selle hooaja ühe oma parima mängu, kui tahame seal edukad olla ja ma usun, et oleme selleks valmis. Trenni on tehtud ja on ka mängitud. Oleme ise oodanud rahvusvahelist sarja aasta aega. Nüüd on see hetk käes ja see on kõva motivatsioon kõigile, nii treeneritele kui mängijatele.



 


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles