Politseireid tunnistas Lõuna-Eesti koolibussid nõuetele vastavaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa kontrollitud koolibussidest vastas nõuetele.
Suurem osa kontrollitud koolibussidest vastas nõuetele. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eile ja täna hommikul võttis Lõuna politseiprefektuur luubi alla Tartu-, Valga-, Jõgeva-, Viljandi- ja Võrumaal õpilasi kooli ja koju transportivad koolibussid. Selgus, et ühissõidukid vastavad nõuetele.



Lõuna prefektuuri teatel kontrollisid liikluspolitseinikud koos julgestuspolitsei liiklusjärelevalve talitusega kahe hommiku jooksul kokku 18 bussi. Korrakaitsjad jäid operatsiooni tulemustega rahule, sest enamus sõidukeist olid töökorras ja vastasid nõuetele: bussidel olid all nõuetekohased rehvid ja läbitud tehnoülevaatus. Kõik juhid olid kained.



Rikkumisi avastati vaid kolmes bussis. Üks neist suunati erakorralisele ülevaatusele, kuna selle esiklaasis oli mõra ning tulekustuti oli aegunud. Ühel bussil puudus sõidumeerik ja ühel sõidukaart.



Lõuna prefektuur on sarnaseid kontrolloperatsioone läbi viinud ka varem. Siiani on kõigi kontrollide tulemused olnud positiivsed ning nõuetele mittevastavaid busse on leitud vaid üksikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles