Raadi Maxima tuleb Lõuna-Eesti suurim

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi eile pärastlõunal käis uues Maximas veel usin kaupade väljapanemine, kinnitas kaupluse juhataja Olga Jeroštšenko, et avamispäevaks saab supermarketis kõik valmis.
Kuigi eile pärastlõunal käis uues Maximas veel usin kaupade väljapanemine, kinnitas kaupluse juhataja Olga Jeroštšenko, et avamispäevaks saab supermarketis kõik valmis. Foto: Margus Ansu

Narva mäel Peetri kiriku taga neljapäeval avatav uue kontseptsiooniga Maxima supermarket annab tööd ligi sajale inimesele ning parandab eelkõige Ülejõe ja Raadi-Kruusamäe linnaosa elanike ostuvõimalusi.

Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on Tartus küll juba kaks Maxima supermarketit, kuid Raadil sellise formaadi ja kaubavalikuga poodi polnud. «Avatav kauplus on loodud jaeketi uue kontseptsiooni järgi, mis lähtub klientide tagasisidest ning uuringutest,» selgitas Pacesa.

Uues poes on tegevdirektori kinnitusel rohkem ruumi, mugavam kaupade paigutus ning hästi mitmekesine tootevalik. Muutunud on kaupluse sise- ja välisilme, valguslahendus ja müüjate riietus. Sinine, punane ja valge värv on asendatud kollaka, tumehalli, punakaspruuni ja oranžiga. Siiani oli uue kujundusega Maximaid Eestis kolm, kaks neist Tallinnas ja üks Maardus.

Suurem puuviljavalik

Leedu jaemüügiketile on Tartu uus Maxima kuuekümne üheksas kauplus Eestis. Poe üldpind on 2600 ruutmeetrit, millest müügisaal võtab enda alla üle 1900 ruutmeetri. Näiteks Zeppelini ja Sõbra keskuse kaupluse müügipind ulatub 1600 ruutmeetrini.

Raadi kaupluses on kaheksa kassat ning müügil ligi 40 000 erinevat toodet. Võrreldes teiste Tartu Maximatega on uues poes suurendatud kodumaiste toodete ja värske köögivilja valikut.

Kaupluse juhataja Olga Jeroštšenko sõnul võiks uus pood rahvale oma väljanägemise poolest meeldida küll, kuid külastatavus sõltub ka teeninduse kvaliteedist.

«Kõik sõltub meist: kui meie teenindusega ollakse rahul, siis hakkavad inimesed palju käima,» lausus varem Zeppelini Maximas töötanud Jeroštšenko.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et avatav kauplus annab tööd kaheksakümne viiele inimesele ning uued töötajad on juba välja valitud. Inimesed on Tartu kandist pärit ja keskmiselt oli konkurss 2-3 inimest kohale. «Eks kaadriga on igal pool raske, sest inimesi, kes sooviks tööle tulla, on väga palju. Aga selekteerida need, kellel on hea müüja eeldusi, on tegelikult ikkagi keeruline,» rääkis Erilaid.

Uuendusi veel

Kuigi järgmisel aastal plaanib Maxima keskenduda enamasti pealinnale, on uuendusi tulemas Tartuski.

Näiteks Vahi tänava kaupluses on plaanis tööle panna kaalukauba lett, kus müüakse liha- ja kulinaartooteid ning kooke. «Seda on küll kallis pidada, kuna eeldab töötajate juurdevõtmist. Aga see on väga populaarne ja klientidele meeldib,» lausus Erilaid. Ta tõdes, et ilma selleta pole kauplus nii konkurentsivõimeline.

Lisaks Maximale tulevad Raadi keskusesse veel Apotheka, lemmikloomakauplus Zoo Planet, Eesti Post, Jardini lilleäri, Fortuuna ilusalong, Raadi perearstikeskus, SmartPost ning jalatsi- ja rõivakauplused. Keskuse 150-kohalisse parklasse pääseb Narva maanteelt, kus reguleerib juurdepääsu foor.

Raadi keskuse üks omanikke ja projekti eestvedaja Kenneth Karpov ütles, et on tulemusega rahul, ning kiitis poe arhitektuurilist väljanägemist. Koos kinnistuga ulatub arendaja investeering ligi 3 miljoni euroni. Keskuse ehitas Megaron-E AS.

Raadi keskus avatakse neljapäeval kell 12, Maxima kauplus on iga päev lahti hommikul kaheksast õhtul üheteistkümneni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles