Rock väsis lollustest, Kalev trampis edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niimoodi läks Rocki keskmängija Tanoka Beard viimase sekundi viskele, mis ka tabas.
Niimoodi läks Rocki keskmängija Tanoka Beard viimase sekundi viskele, mis ka tabas. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

«Eks seda oli arvata, et tuleb mitte väga ilus mäng, aga sellevõrra pingelisem,» iseloomustas otsustavat veerandfinaali Erkmaa Korvpallikooli eestvedaja Aivo Erkmaa, «Pinged on sellistes kohtumistes väga suured.»




«Pinge viis kõrvadevahe nii ära, et keegi ei saanud aru, mis väljakul toimus,» muigas kunagine Tartu Delta peatreener Teet Laur. «Korvpall päris niisugune ei ole, nagu ta eile (kolmapäeval – toim) oli.»



«Pall käis jah käest kätte nagu kuum kartul,» nõustus ka Rocki treener Paavo Russak. «Iga mees üritas, kuidas jaksas.»



Rock alustas ja lõpetas


«Rock sai mängu paremini käima ja kombineeris hästi esimesel poolajal,» kirjeldas Erkmaa. «Kolmanda veerandi algus küll ebaõnnestus, aga tartlased said jälle järje peale.»



«Ennustasin pärast teist mängu 2:1 Kalevile, juhul kui Tallinna meeskond lollusi ei tee,» meenutas Laur. «Aga läks just nii, et tegi. Alates sellest, et mängu algus lasti enda kahjuks käima.»



Erkmaa sõnas, et nii tasavägises ja pingelises mängus on pea võimatu öelda, milline meeskond parem või halvem oli. «Määras ju üks vise. Kui oleks asi teisiti läinud, oleks tulnud teine lisaaeg ja me ei tea, milline olnuks tulemus,» nentis ta.



«Juba ainuüksi selle viske pärast tasus Tanoka Tartusse tuua,» kiitis Laur.



«Tanoka viskab ju tegelikult hästi,» ütles Russak, «viskevõistlustel on ta hea tabavusprotsendiga.»



«Aga see oli valem kolme tundmatuga,» selgitas Russak lõpusekundi võiduviset, «üks lahendusvariantidest.»



Erkmaa sõnul vääris Rock igal juhul võitu.«Kalevi poolt oli eestlaste osa olematu. Kangur veel täitis oma osa ära, aga Arbet näiteks oli ikka väga õnnetu,» ütles ta. «Rock oli meeskond, Kalevi mäng oli aga meeskondlikkusest kaugel.» 



«See mäng näitas, et palgasõduritega on ikka keeruline sõda võita,» väitis Laur. «Tartus on küll grusiinid ja Tanoka ja Tallinna mehi, ent nemad on paremini meeskonda sulandunud.»



«Mängu lõpus väsis Rock lollustest ära – nad jäid seisma ja vaatama, kus keegi vaba on. Ja tulidki kolmesed,» kirjeldas ta. «Kalev jätkas trampimist ja tegid lollusi lõpuni välja.»



«Me suutsime rohkem külma verd säilitada,» sõnas Russak. «Ka Tsintsadze suutis enesedistsipliini säilitada ja nii saadi ilusti kohad välja mängida ning visata.»



«Kui vaadata füüsilist jõudu, mis Kalevil on – Fox, Lyde, Kangur – nad on nii täis pumbatud, et ei valda enam palli,» viskas Laur veel ühe kivi Tallinna klubi kapsaaeda.



«Tegelikult mulle meeldis, et kõik nii lõppes,» sõnas Laur. «See on tõestus ärimeestele, kes leiavad, et ainult kaugemalt pärit peatreenerid on parimad. Ei ole. Kolmapäeval oli Kalevil


jälle Veselin Matic väljaku ääres.»



Rocki meestele oli mängujärgne päev n-ö individuaalne. Russaku sõnul meeskond nägupidi kokku ei saanud. Tänasest aga algavad taas täistreeningud. «Ega siin mõelda ei ole midagi, meistriliiga mängud tulevad kohe peale,» lisas ta.



Russak ütles, et enne Balti liiga finaalturniiri teevad Tartu korvpallurid tõenäoliselt Käärikul ühe treeningulaagri. «Kogume värsket vaimu ja mõtleme läbi, mis edasi.»



Normaalne lugu


Rock läheb Balti liiga poolfinaalis vastamisi Kaunase Žalgirisega. «Pinged olid väga kõrgel, nüüd võib tulla pingelangus,» prognoosis Laur. «Õnneks on aega kosutust saada. Nüüd on vaja osooni läbi kopsude lasta ja tõsiselt finaalideks valmistuda,» ei kippunud ta kummalegi poolfinaalpaarile eelist andma.



«Pall on ümmargune. Šanss on alati olemas,» hindas Erkmaa tartlaste võimalusi kaunaslaste vastu. «Žalgiris ei ole praegu nii tugev meeskond, kui kaubamärk eeldaks. Täiesti mängitav meeskond, eriti kodus.»



«Igatahes on see kõik tänuväärne tagasiside sponsoritele – kaks Eesti meeskonda Balti liigas kuue seas ja üks nelja seas. Normaalne lugu,» võttis Laur kokku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles