Gert Kullamäe: favoriit on Kalev/Cramo

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu Rockiga liitunud Joosep Toome pidi Rakvere Tarva vastu võideldes vaatama mängu lõppu platsi kõrvalt, kuna põlved ei pidanud koormusele vastu. Täna tahab aga Toome kindlasti mängida, kuna vastas on tema endine koduklubi Kalev/Cramo.
Tänavu Rockiga liitunud Joosep Toome pidi Rakvere Tarva vastu võideldes vaatama mängu lõppu platsi kõrvalt, kuna põlved ei pidanud koormusele vastu. Täna tahab aga Toome kindlasti mängida, kuna vastas on tema endine koduklubi Kalev/Cramo. Foto: Margus Ansu

Korvpalli meistriliigas jooksevad täna Tartus esimest korda platsile uuenenud TÜ/Rock ja Kalev/Cramo. Tartu Postimees küsis tulise vastasseisu eel kommentaare Rocki peatreenerilt Gert Kullamäelt.  

 Rock on saanud sel hooajal kaheksa järjestikust võitu. Kas ilus seeria võiks täna jätkuda?

No muidugi! Alati on ju tore võita ja muidu poleks mõtet väljakule minnagi.

Kuidas hinnata sel hooajal kahe Eesti tippmeeskonna jõuvahekorda?

Selles mängus on favoriidiseisus ikka Kalev/Cramo. Meie mängisime viimati nii tugeva meeskonna vastu kaks kuud tagasi, kui olime Poola turniiril. Kalev/Cramo on aga ennast päris võimsalt komplekteerinud ja neil on ka VTB liigas kolm väga kõva mängu seljataga.

Meil on see teekond siiani kindlasti lihtsam olnud. Ametlikul hooajal pole me nii suurte vastastega veel mänginud. Treenerina on mul aga hea meel, et me just nüüd Kaleviga mängime. Kohe tuleb ju otsa ka Leedu reis ja see võiks anda meile selge pildi.

Pärast seda hakkabki juba Eurochallenge ja ega meil ole enam kuhugi taganeda. Eurosarjas on meil vastas vähemalt sama tugevad meeskonnad kui Kalev või isegi tugevamad, seetõttu ongi ideaalne aeg Kaleviga mängida ja vaadata, mis seisus me oleme.

Mis mulje on jätnud Kalev/Cramo NBA kogemusega Keith McLeod? Pärast esimest mängu räägiti, et Kalev on saanud tõelise jack­pot’i, aga nüüd?

Ta on klassiga mängumees. Pole midagi öelda. Ta teab, mis väljakul teeb, ja on liidri tüüpi mängija. Kindlasti meile raske pähkel. Aga teised ka. Bamba (Bamba Fall – toim) ja Elegar (Frank Elegar – toim) on suured ja tugevad mehed eesliinis. Wilkinson (Gary Wilkinson – toim) samamoodi.

Nad on ennast võimsalt komplekteerinud ja see oli ka teada. VTB mängud nõuavad seda, sest muidu ei ole seal võimalik mängida. Aga proovime anda endast kõik ja nendega hakkama saada.

Kes võiks olla Kalev/Cramo kõige ohtlikum mees?

Neil on korralik kaheksane tuumik. Eesti mängijad, kes vankrit veavad, on ju teada ja tuntud. Koondisest läbi käinud, pluss tagasi on Keerles (Rait Keerles – toim). Nad on kõik parimas mängijaeas ja teevad oma parimaid hooaegu. Välismängijad samamoodi. Neil on korralik löögirusikas, mistõttu peame väga kontsentreeritult mängima kõik nelikümmend minutit. Seal ei saa kellegi pealt puhata.

Kas saadud võitude kõrval teeb midagi ka muret?

Ainukene peavalu on olnud tervisehädad – Marek Doronin, Rain Veideman ja Joosep Toome. See on olnud meie ainus probleem. Rain ei mängi kindlasti ka sel nädalal. Õnneks on Marek nüüd tagasi ja tunneb ennast aina paremini. Joosepiga mängime nii, et päev korraga. Mängime ära ja vaatame, mis jalg teeb. Aga nagu ma olen ka hooaja alguses öelnud: keskenduda tuleb nendele mängijatele, kes on terved ja täiesti valmis.

Joosep Toome puudumine nõrgestaks siiski tunduvalt Tartu korvialust tsooni?

Pikad mehed on alati hinnas ja kui üks pikk langeb ära, on see loomulikult kaotus. Aga teisipäeval oli Joosep tubli ning pärast Pärnuga mängu ei andnud jalg väga hullusti tunda.

Rääkisin temaga ja ta ise tahab väga täna mängida. See on ka selge, sest eks ikka tahad endise koduklubi vastu mängida.

Miks on Egidijus Dimša resultatiivsus nii tagasihoidlikuks jäänud?

Dimša ei ole üldse tagasihoidlikuks jäänud. Ta on väga hästi mänginud, eriti kaitses. Ma ei ole selle väitega nõus. Ta täidab täpselt seda kohta, mida ma tal näen, ja see, et ta ei viska palju punkte ...

Meil on suureskoorilised võidud all ja mänguaeg on väga ühtlaselt jaotunud. Mul ei ole vahet, palju Dimša punkte viskab. Ta on väga kasulik mees väljakul ja tähtis on, et meeskond toimib.

Senised Rocki vastased on olnud üsna nõrgad. Kuidas see võiks mõjuda tugevatele euromängudele vastu minnes?

Ei tea ega hakka ka ennustama. Oleme sellel kuul keskendunud puhtalt oma tegemistele. Vastastele vähem. Kas vastased on nõrgad või tugevad? Arvan, et ka nõrgemate vastastega mängides pead oma mängu leidma. Ja me oleme leidnud. Ainult TTÜ-ga olime natukene hädas.

Aga muidu oleme üsna kindlalt oma asja ajanud ja pole ühtegi mängu lõppu närviliseks ajanud. Eks alati on hea võita, ükskõik mis tasemel, aga tuleb realistiks jääda. Eurochallenge’is on vastas tugevamad meeskonnad ja vaatame, kuidas meil seal minema hakkab.

November kujuneb Rockile teatud mõttes kogu selle hooaja olulisimaks kuuks?

Eks igas sarjas on mingil ajal eriti tähtsad mängud. Eurochallenge’i mängud on meil novembris ja detsembris ja kui me tahame edasi pääseda, on need tõesti väga tähtsad.

Aga nagu ma poistele kogu aeg korrutan: ärme vaatame sarja, vaid üks mäng korraga. Me valmistume igaks mänguks tõsiselt ja püüame võtta maksimumi. Nii oleme siiamaani tegutsenud ja nii ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles