Mehed ärandasid Audisid tükeldamiseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kriminaalpolitseinikud selgitasid välja sõidukite varguses kahtlustatavad mehed, kes ärandasid üksnes Audi 80 sõidukeid, eesmärgiga need tükeldada ning metalli kokkuostupunkti müüa.

Lõuna prefektuuri teatek tehti kindlaks kolm meest, keda kahtlustatakse selle aasta suvel ja sügisel Tartu linnast mitme Audi 80 ärandamises. Kolme meest, kellest kaks on 27aastased ja üks 57aastane, kahtlustatakse selles, et nad varastasid augustikuus Tartu linnas Jaama tänavalt kaks sõiduautot Audi 80. Lisaks kahtlustatakse üht meestest selles, et nii augusti- kui ka oktoobrikuus varastas ta Tartust lisaks veel kaks sõiduautot Audi 80. Varguste toimepanemise motiiviks oli saada sõidukite utiliseerimisest varalist kasu.

Kõiki kolme meest on varasemalt kriminaalkorras karistatud. Samuti oli üks meestest kinnipidamise ajal varasemalt toime pandud vägivallakuriteo eest kohtu poolt tagaotsitavaks kuulutatud.

Prokuratuur taotles ühe mehe vahistamist, vältimaks edasiste kuritegude toimepanemist. Ka tagaotsitav isik vahistati.

On alust kahtlustada, et varastatud sõidukeid hoiustati ja lammutati juppideks Tartumaal asuval taluõuel. Kahtlustatavad olid spetsialiseerunud just vanematele Audidele ning isikute  eesmärgiks oli sõidukitelt juppe võtta ning ülejäänu metalli kokkuostupunkti maha müüa, lisas omalt poolt prokuratuur.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et käimasoleva menetluse raames on kriminaalpolitseinikud kahtlustatavatelt tagasi saanud kolm Tartust varastatud Audit, millest kahte ei olnud nad jõudnud veel juppideks lammutada.

«Politsei kiire sekkumine ja vargustes kahtlustatavate isikute kindlaks tegemine tingis ka selle, et meestel ei õnnestunud varastatud sõidukite pealt tulu teenida,» lisas Koppel.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles