TÜ sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaanina jätkab Jaanus Harro

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ sotsiaalteaduskonna dekaan Jaanus Harro.
TÜ sotsiaalteaduskonna dekaan Jaanus Harro. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna valimiskogu valis täna teaduskonna dekaaniks tagasi psühhofüsioloogia eriala professori Jaanus Harro.

Harrot motiveeris uuesti dekaaniks kandideerima vastutustunne kolleegide ees, vahendas ülikooli pressiesindaja. «Palju töid on pooleli ja väliskeskkond on olulises muutumises. Selles olukorras olnuks vastutustundetu kolleegidele eitavalt vastata,» kõneles ametis jätkav dekaan.

Harro näeb Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna lähiaastate prioriteedina õpetajahariduse kvaliteedi ja korralduse arendamist. «Üheks sihiks on sünergia saavutamine teaduskonna erinevate üksuste vahel ning kohanemine uue haridus- ja teadustegevuse riikliku rahastamismudeliga.»

Jaanus Harro on sündinud 1962. aastal Tartus. Ta lõpetas TÜ arstiteaduskonna 1987. aastal, meditsiinikandidaadi kraadi kaitses ta ülikoolis 1990. aastal ning meditsiinidoktori kraadi Uppsala Ülikoolis 1993. aastal.

1998. aastast on Jaanus Harro psühhofüsioloogia professor. Harro peamiseks uurimissuunaks on psühhofarmakoloogia laiemas mõttes, sealhulgas afektiivsuse neurobioloogiline struktuur ja regulatsioon ning tähendus käitumisvalikute tegemisel.

Harro on Eesti riigi teaduspreemia, Valgetähe teenetemärgi IV järgu ja mitme rahvusvahelise preemia laureaat. Alates 2011. aastast on Harro Uppsala kuningliku teadusliku seltsi välisliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles