Teatripublik leiab ennast kabarees

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Vanemuise suures majas valmib muusikal «Cabaret», mille tegevuskohana on libretist Joe Masteroff ja helilooja John Kander kujutanud ette Berliini aastal 1929. Juba eesriide avanedes antakse publikule märku, et mõndagi võib lavastusest leida nüüdse Eesti eluolu kohta, sest osa saalis istuvatest vaatajatest näeb ennast lavale kuvatud pildil.

Kit-Kat-Clubi silmipimestavasse kostüümi riietatud konferansjee (pildil keskel, Hannes Kaljujärv) lubab publikule, et tema kabarees jäävad kõrvale intellektuaalsed huvid, sest selles on esiplaanil hämarad ihad ja punane valgus. Ja görlid on kõik puha süütud. Juba järgmises stseenis on aga laval rong, millega saabub üks peategelasi, Ameerika kirjanik Clifford Bradshaw (Robert Annus või Juss Haasma) ning kohtub ühele parteile portfelliga sularaha vedava Ernst Ludwigiga (Markus Luik või Simo Breede).

Kabareelaulja Sally Bowles’i osas on Tanja Mihhailova või Gerli Padar. Muusikali «Cabaret» on lavastanud Roman Hovenbitzer Saksamaalt. Muusikajuht ja dirigent on Tarmo Leinatamm, dirigent Lauri Sirp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles