Hooldekodu solvunud elanik peitis end ööpäeva metsas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud metsas. Foto pole sündmusega seotud.
Politseinikud metsas. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei käivitas Jõgevamaal kadunud mehe otsimiseks ulatusliku operatsiooni, mis ei andnud aga tulemusi. Hiljem selgus, et mees ei olnudki eksinud, vaid ta veetis öö metsas sihilikult.

Lõuna prefektuuri teatel sai politsei esmaspäeval informatsiooni 49-aastasest mehest, kes läks Võisiku hooldekodust oletatavasti Soosaare rappa, kuid ei olnud ööpäeva vältel naasnud. Raba oli teataja kinnitusel mehele tuttav ning seal käis ta sageli marju ja seeni korjamas.

Aimates, et inimese elu võib olla ohus, viis politsei tema leidmiseks läbi laiahaardelised otsingud, mis ulatusid Jõgevamaalt Viljandisse välja. Juba otsingute algusfaasis selgus, et mobiiltelefoni mehel kaasas ei olnud ning nii puudus ka võimalus kiirelt tema umbkaudne asukoht tuvastada.

Küll teati politseile rääkida, et eeskujuliku marjulisena kannab mees metsa minnes helkurvesti, mis teeb ta ka pimedamal ajal nähtavaks.

Kui vajalik info mehe kirjelduse, metsa sisenemise koha ja muudest asjaoludest oli kogutud, asuti kontrollima sihte, mida mööda mehe tee metsa alguse võis saada. Pärastlõunaseks ajaks saabus otsingutele kopter ning maastikku asus läbi otsima inimahelik, mille moodustasid 23 politseiametnikku ja kolm kaitseliitlast.

Kuigi kopter kontrollis õhust kuue ruutkilomeetri suurust ala ning maastikul otsiti meest jalgsi viie tunni vältel, ei õnnestunud teda leida.

Mõni tund hiljem saabus Jõgeva politseile teade, et mees tuli ise hooldekodusse tagasi ning temaga on kõik korras. Kadumise tagamaad olid aga oluliselt värvikamad, kui algselt oletati. Nimelt oli mees ühe tuttavaga pühapäeval tülli pööranud ning otsustas enese rahustuseks rappa marjule minna.

Solvumine kaaslase peale viis mehe otsuseni endast terve päeva vältel mitte teada anda ning öö metsas veeta. Hiljem selgus seegi, et mees nägi eemal õhus tiirutamas ka kopterit, kuid tal ei tulnud mõttessegi, et lennuvahend võib olla seotud tema otsimisega.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov väljendas rõõmu, et mehe elu ohus ei olnud ja temaga on kõik korras. «Selle juhtumi valguses teeb murelikuks aga hoopis asjaolu, et inimesed ei oska hinnata, kui väga nende kadumise pärast õigupoolest südant valutatakse,» lisas Dubolazov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles