Jalgpallinaistel algab puhkus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Tammeka esindusnaiskond: (esireas vasakult) Katri Ahtijäinen, Olga Tšuiko, Eva Nõmme, Eneli Vals, Kädri-Ly Ootsing, Eneli Õigus, Grete-Lilijane Küppas, Tiina Tasa, (teine rida) Kristel Vidaja, Silja Goroš­ko, Liis Ott, Merilin Merilain, Maarja Saulep, Kristel Zimmer, Kristiina Banniko­va, Jessika Uleksin, Sirje Roops, (tagumine rida) treener Aleksandra Ševoldajeva, väravavahid Maria Gaiduk ja Imbi Hoop ning abitreener Ats Kutter. Pildilt puuduvad Maria Sootak ja Karina Kesvatera.
JK Tammeka esindusnaiskond: (esireas vasakult) Katri Ahtijäinen, Olga Tšuiko, Eva Nõmme, Eneli Vals, Kädri-Ly Ootsing, Eneli Õigus, Grete-Lilijane Küppas, Tiina Tasa, (teine rida) Kristel Vidaja, Silja Goroš­ko, Liis Ott, Merilin Merilain, Maarja Saulep, Kristel Zimmer, Kristiina Banniko­va, Jessika Uleksin, Sirje Roops, (tagumine rida) treener Aleksandra Ševoldajeva, väravavahid Maria Gaiduk ja Imbi Hoop ning abitreener Ats Kutter. Pildilt puuduvad Maria Sootak ja Karina Kesvatera. Foto: Veiko Soo

Sellal kui teised naiskonnad alles alustavad hooaega, lõpetas Tartu JK Tammeka esindus teisipäeval hooaja kodus Tallinna FC Levadiaga 0:0 viiki mängides. Neljas koht Pärnu JK, FC Flora ja Levadia järel oli selge juba enne viimast mängu.

«Me oleme kogu aeg pannud rõhku mängijate arendamisele ja viimane mäng näitas, kui palju kasu on sellest tegelikult olnud,» rääkis naiskonna treener Aleksandra Ševoldajeva ja selgitas, et puuduvaid mängijaid asendasid põhikoosseisus 1997. aastal sündinud noored, kuid sellest hoolimata oli mängupilt ründav, jõuline ja väga lahtine ning mõlemal poolel oli häid võimalusi.

Ta tõi esile 14-aastase Kristel Zimmeri suurepärase tegevuse Eesti ühe parima keskpool­kaitsja Reelika Vaheri vastu.

Nelja parima sekka jõudsid tartlannad üle õige mitme aasta. «Me oleme selle ära teeninud, sest mõni aasta tagasi polnud esikolmiku klubidel meie võitmisega üldse raskusi, nüüd on see aga kindlasti muutunud,» arvas Ševoldajeva.

Kokkuvõttes jäigi treener väga rahule mängijate arenguga ning nimetas hooaega heaks, sest kogu naiskond on muutunud kiiremaks, targemaks ja jõulisemaks. Ta lisas, et nüüd pole muud teha kui edasi treenida ja õppida, et järgmine hooaeg tuleks vähemalt sama hea, kui oli äsja lõppenud.

Pärast põgusat kuuajalist puhkust hakkavad jalgpallurid valmistuma uueks hooajaks, algul keskendutakse eelkõige tehnikale ja füüsisele. «Kui kõike õigesti teeme, siis tulemused hakkavad iseenesest tulema, nagu oli ka sel hooajal näha,» ütles Ševoldajeva.

Kust jõutakse meistriliigasse? Jalgpalli esiliigas mänginud SK 10 Premium ja Tammeka duublid lõpetasid põhiturniiri juba mõnda aega tagasi. SK 10 võitis selle liiga ning jäi üleminekuturniiril kolmandaks, mis kindlustas neile järgmiseks hooajaks koha meistriliigas.

Tammeka duubel jäi põhiturniiril viiendaks ja neile lõpeb üleminekuturniir pühapäeval, kui kodus võõrustatakse FC Kuressaaret. Mängu tulemusest olenemata jäävad tartlased esiliigasse püsima.

Korvpallis, võrkpallis ega saalihokis ei ole naiste esiliigat. Korvpallis ja võrkpallis on meistriliigast järgmiseks tasemeks rahvaliigad ja noortele noorteliigad. Eri vanuste noorteliigades osalevad tulevikutähed sirguvad Tartu spordiseltsist Kalev, SK Duost, Tartu JK Tammekast, SK 10st, FC San­to­sest, FC Tartust ja EMÜ saalihokikoolist.

FC Heliose treener Jaanus Vislapuu rääkis, et nende klubis küll tüdrukute rühma ei ole, kuid see on plaanis. «Kui mõni tüdruk tahab tulla, siis üritame talle treenimisvõimalust pakkuda, kuid võistelda ta ei saa,» selgitas ta.

Varasemad tulemused Eesti meistriliigas

• 2011 – 5. koht

• 2010 – 5. koht

• 2009 – 6. koht

• 2008 – 5. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles