Kümnes lend maandub Genialistide klubis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrikunsti X lend õpib lavalist liikumist Mall Noormetsa tundides kultuuriakadeemia black box'is.
Teatrikunsti X lend õpib lavalist liikumist Mall Noormetsa tundides kultuuriakadeemia black box'is. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartusse on tekkimas kui just mitte uus teater, siis vähemalt uus teatritrupp. See koosneb kultuuriakadeemia teatritudengite kümnendast lennust, kes kinnitab kanda Genklubis juba detsembris.

Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna professor Kalju Ko­missarov kinnitas, et teatrikunstiharu X lend tuleb Tartusse Genialistide klubisse.

Selles lennus õpivad aastani 2015 näitlejaks Silver Kal­jula, Mihkel Kallaste, Märt Koik, Fatme Helge Leevald, Liina Leinberg, Kristjan Lüüs, Lauri Mäesepp, Laura Niils, Rauno Polman, Sander Rebane, Karl Edgar Tammi, Kaarel Targo ja Kristo Veinberg.

Samal kursusel õpivad lavastaja suunal Birgit Landberg ja Jaanika Tammaru ning harrastusteatri juhi suunal Kaija Maarit Kalvet ja Lennart Peep.

Näitlejad ja lavastajad

Professor Komissarov alustas X lennu Genklubisse suunamise otsuse põhjendamist asjaoluga, et kuus praegustest tudengitest on olnud varem seotud selle klubiga, täpsemini sealse Noorte Teatritehasega.

«Kolm nendest on tõsiselt huvitatud ka lavastamisest,» ütles ta. «Ja nii palju kui minu kogemus ütleb, on nendel kõik eeldused olemas, et saada täiesti arvestatavateks tegijateks.»

Kevadel esimest kursust lõpetades ütles professor Komis-sarov X lennule nende eksamitulemusi analüüsides, et taas on tema ees seltskond, kellest võiks omaette teatritrupp kujuneda.

«Tundus, et neile see mõte meeldis,» ütles professor. «Ja hiljem leppisime Genialistide klubiga kokku mõnes põhimõttelises küsimuses.»

Kokkulepete hulgas on X lennul võimalus näidata kõikidele soovijatele Genklubis oma erialaeksameid ja lavastusi. «Me oleme võtnud pähe plaani, et valmistame lõpetamiseni jäänud aja jooksul ette tulevase trupi stardirepertuaari,» ütles Komissarov. «Kõigi eelduste kohaselt on 13. ja 14. detsembril Genklubis selle kursuse erialaeksam.»

Direktor kiitis heaks

Kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja kiitis suunavõtmise Genklubile väga heaks, sest see klubi on tema hinnangul väga hea impulsi ja inimkooslusega koht.

Selliste konkreetsete kultuuriruumis vajalike ülesannete täitmine, nagu saavutati teatritudengite eelmise, Von Krahli lennuga ning on kavas saavutada kümnenda, Genklu­bi lennuga, on direktori sõnul just kultuuriakadeemia rida. «Järgmisena on plaanis aidata Vene Teatrit,» lisas ta. «Ja juttu on olnud nukuteatriga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles