Jõgeva andis koolireformi eel kaks aasta õpetaja tiitlit

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahest Jõgeva aasta õpetajaks valitud pedagoogist, Jõgeva gümnaasiumi õppealajuhataja ja matemaatikaõpetaja Astra Pern.
Üks kahest Jõgeva aasta õpetajaks valitud pedagoogist, Jõgeva gümnaasiumi õppealajuhataja ja matemaatikaõpetaja Astra Pern. Foto: Johannes Haav

Aasta õpetajaid valinud Jõgeva linnavalitsus otsustas erandlikult anda välja kaks tiitlit, et tunnustada mõlema linnas tegutseva gümnaasiumi kooliperet. Teadupärast lõpetavad kaks kooli kevadel tegevuse ning õppetöö koondub loodavasse riigigümnaasiumisse ja põhikooli.

Jõgeva linna aasta õpetajaks üldhariduskoolide arvestuses kuulutati Jõgeva gümnaasiumi õppealajuhataja Astra pern ja Jõgeva ühisgümnaasiumi õppealajuhata Imbi Sildnik.

Õppealajuhataja ja matemaatikaõpetaja Astra Perni sõnul on linna hariduselu kõrgeima tunnustuse jõudmine mõlemasse kooli õiglane ja rõõmustav otsus. «Postiivse tähelepanu osutamine mõlemale koolile on tõeliselt hingekosutav. Õppeasutused on selle au igati välja teeninud,» arvas ta.

Koolijuht Imbi Sildnik, kes erialalt saksa keele õpetaja, nimetas aasta õpetajate esmakordset ja eeldavasti ka viimast valimist kahest kodulinna üldhariduskoolist väärikaks punktipanemiseks koolikorraldusele Jõgeval.

«Valik on tehtud, reformi tagajärgi näitab aeg. Loodame, et Jõgeval püsib ka tulevikus hea hariduskeskkond, usinate ja taibukate õpilastega ning tööd armastavate võimekate pedagoogidega.»

Mõistagi on uutes oludes mõndagi teistmoodi, jätkas Sildnik. «Näiteks kui seni sai õpilane soovi korral ühest gümnaasiumist teise minna, siis alates järgmisest aastast hakatakse esimesest kuni üheksanda klassini õppima ühes põhikoolis.»

Astra Pern on lõpetanud Valga I keskkooli ja Imbi Sildnik aga Rakvere I keskkooli. Mõlemas koolis õpetati ka pedagoogilisi valikaineid, Rakveres ka psühholoogiat.

«Matemaatikat olen nüüd Jõgeval õpetanud kolmkümmend kuus aastat. Selles õppeaines meeldib mulle kõige rohkem konkreetsus ja täpsus,» märkis Pern, lisades, et need omadused on olemas ka temas endas.

Imbi Sildnik keskendub õpealajuhataja tööle ning ise praegu tunde ei anna. Õpilastega püüab ta suhelda niipalju kui vähegi võimalik, peab oluliseks nende võimetekohast arengut ning  distsipliini vastu.

Lasteaiapedagoogidest pälvis aasta õpetaja aunimetuse lasteaed Rohutirts õpetaja Pille Kibal, kes osaleb ka oma rühma laste, lastevanemate ja töötajatega MTÜ Lastekaitse Liidu projektis «Kiusamisest vaba lasteaed».

Huvikoolide osas sai aasta õpetajaks Jõgeva muusikakooli tantsuõpetaja Ave Lääne, kelle juhendamisel tantsivad lapsed alates kuuendast eluaastast.

Tänavu aprillis toimunud IX vabariiklikul naisrühmade võistutantsimisel oli Lääne üks žürii liikmetest. Suvisel Jõgevamaa tanstupeol «Meid ühendavad sillad» kuulus Lääne lasvastustoimkonda. Ühtlasi esitati tema tantsu «Piimanaised heinapõllul».

Heade pedagoogide hulgast parimaid on olnud alati raske välja valida. Nii tulid ka tänavused otsused pärast põhjalikku mõtlemist, kinnitas Jõgeva abilinnapea Mihkel Kübar. «Aunimetuse andmine kahele üldhariduskooli õpetajale oli aga meie üksmeelne otsus,» ütles ta. Aasta õpetajaid peetakse meeles ka rahalise preemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles