Nõo uus koolimaja kerkib kolinal

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo reaalgümnaasiumi abiturient Kadri-Liis Bogens sai nurgakivi panekul kaasa lüüa.
Nõo reaalgümnaasiumi abiturient Kadri-Liis Bogens sai nurgakivi panekul kaasa lüüa. Foto: Sille Annuk

Nõos nägi suvel kurba pilti, kui aastakümneid oma kohal seisnud vana koolimaja maatasa lammutati. Uuele tuli aga ruumi teha ja värske hoone ehitustööd jõudsid eile nurgakivi panekuni.

Piduliku ja kauaoodatud päeva puhul tegi ka ilmataat taevaluugid lahti ning peletas vihmavalingutega tähtsad külalised ja koolipere kõnede ajaks telki. Õnneks on umbes 4,4 miljonit eurot maksev ehitus juba nii kaugel, et esimene korrus on katuse alla saanud ning nurgakivi panemise ajaks sai seal varjuda.

Nurgakivisse said pandud üsna tavapärased asjad: eilne ajaleht, õpilaste ja töötajate nimekirjad, kooli märk ja palju muud.

Lisaks pandi sinna 12. klassi õpilaste pisut õnnetu luuletus, väikse lohutusauhinnana selle eest, et neile tuttavaks ja koduseks saanud maja läks kõige kaduva teed ja et nemad uhiuues majas õppida ei saagi.

Kõik on graafikus

Nõo reaalgümnaasiumi uue koolimaja ja ühiselamu ühe ehitaja Eventus Ehituse juhatuse liige Lauri Kaska kinnitas, et tööd on praegu kõik graafikus ja mingeid suuremaid üllatusi ega märkimisväärseid muudatusi pole olnud.

«Koostöö tellija ja järelevalvega on olnud väga hea ja mõistlik ning mingeid pidurdavaid sündmusi ei ole olnud,» rääkis Kaska.

Kui ka edaspidi läheb kõik nii nagu plaanitud, peaks gümnaasium oma kaua soovitud ja loodetud 5555 ruutmeetri suuruse maja kätte saama hiljemalt järgmise aasta 1. augustil ning uut kooliaastat tahetakse alustada juba uutes ruumides.

Koolil on ehitusplatsist pidev ülevaade. Direktor Jaanus Järvoja ütles, et ta ise uudistab ehitust umbes üle päeva, pea iga päev käib aga kohapeal selle edenemist kontrollimas kooli majandusjuhataja.

Majaehitusega peaks nüüd kõik korras olema, kui just midagi täiesti ettenägematut ei juhtu. Direktoril on aga juba uus mure – ühiselamu uus mööbel.

Järvoja ütles, et praeguste rahaeraldiste hulgast ei jätku uue ühiselamumööbli jaoks ning tuleb veel ministeeriumiga arutada ja mõelda, kuidas seda endale lubada saaks. Igatahes on vanad voodid kõik veel alles ja põrandal keegi magama ei pea.

Keerulised tingimused

Praeguse kooliaasta veedavad õpilased keerukates oludes. Majutatud on nad Tartu tervishoiukõrgkooli ühiselamusse ning tunnid toimuvad mitmes ülikooli õppehoones.

Järvoja rääkis, et üldiselt sujub kõik hästi, kuigi lapsevanemad on elamistingimuste pärast pisut nurisenud. «Aga see on mõistetav, eks kõik tahavad oma lastele parimat,» arvas Järvoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles